728x90 AdSpace

  • Latest News

    2015 TEOG LİSE NAKİL İŞLEMLERİ NASIL YAPILIR - TEOG NAKİL BAŞVURUSU NE ZAMAN

    TEOG OKUL NAKİLİ NASIL YAPILACAK

    14 Ağustos Cuma günü yani bugün tüm 8. sınıf öğrencilerinin beklediği TEOG Temel Eğitimden Orta Öğretime Geçiş için yapılan tercih sonuçları açıklandı ve tüm öğrenciler hangi okula yerleştiklerini öğrendiler. Yerleştirme puanlarına göre 25 tercih yapan öğrenciler bugün hangi okula kayıt olduklarını öğrendiler. Kazandığı okulu öğrenen öğrenciler hemen nakil işlemlerinin nasıl yapıldığını araştırmaya başladılar. Çünkü çoğu öğrenci yerleştiği okulu beğenmedi ve çoğu öğrenci ise yerleşemedi. Yerleşemeyen öğrenciler ne olacak diye merak edenler ise yerleşemeyen öğrenciler otomatik olarak açık liselere yerleştiler. Peki Teog nakil işlemleri nasıl yapılacak ve nakiller ne zaman yapılmaya başlanacak işte ayrıntılar..

    TEOG 1. NAKİL SONUÇLARI>>

    LİSE NAKİLLERİ NASIL YAPILACAK? 
    İsteyen öğrenciler 17 ağustos 2015 tarihinden itibaren TEOG yerleştirmesine esas nakil başvurusu yapabilecek. Yerleştirmeye esas nakil işlemi sonucu okul değiştiren güzel sanatlar ve spor lisesi öğrencileri, bu okuldaki hakkından vazgeçmiş sayılacak. TEOG sonuçlarına göre yerleştirmeye esas nakil başvurusunda, 3 tercih alınabilecek.

    Her okul için boş kontenjan şartı aranmaksızın tercih yapılabilecek. Yerleştirmeye esas nakillerde, il veya ilçe sınırlaması bulunmayacak. Yerleştirmeye esas nakillere isteyen öğrenciler başvuru yapabilecek. Velinin isteği halinde yerleştirmeye esas nakil için alınacak 3 tercih, üç nakil yerleştirmesi dönemi için geçerli olabilecek.
    Açık ortaöğretim kurumuna yerleştirilen öğrenciler için 7-10 Eylül´de, istemeleri halinde il ve ilçe öğrenci yerleştirme ve nakil komisyonlarınca il veya ilçe sınırları içerisinde nakil tercih başvuruları alınarak, 11 Eylül´de nakil yerleştirmesi yapılabilecek.

    Hiçbir Liseye Yerleşemeyenler Ne Olacak?
    Tercih listesindeki 25 okula yerleşemeyen öğrenciler otomatik olarak açık liseye kaydedilmiş olacaklardır.

    Kaç Kere Nakil İşlemi Olacak?
    14 Ağustos’ta yerleştirme sonuçları açıklandıktan sonra yerleştiği okuldan memnun olmayıp başka okula gitmek isteyen, devletten özele geçmek isteyen ve açık liseye kaydedilenler 3 kez yapılacak nakillere katılacak. İlk dönem başvuruları 17-21 Ağustos, ikincisi 24-28 Ağustos ve sonuncusu da 31 Ağustos-4 Eylül tarihleri arasında alınacak.

    Nakil Yaparken Kaç Tercih Hakkı Olacak?
    Her nakilde öğrenciden 3 tercih alınacak. Ancak isterseniz ilk verdiğiniz 3 tercihi 3 dönem için de kullanabileceksiniz. İl ve ilçe ile okul türü sınırlaması olmayacak. Yerleştirmeler, Yerleştirmeye Esas Puan (YEP) üstünlüğüne göre merkezi olarak yapılacak, taban puan aranmayacak.
    3 kez yapılan nakillerde de açık lisede kalan öğrenciler için 7-10 Eylül tarihleri arasında il ve ilçe öğrenci yerleştirme komisyonlarınca son bir kez nakil uygulanacak.

    Özel Okula Kayıt Ne Zaman?
    10 Temmuz’dan sonra öğrenci kaydedemeyen yabancı özel liselerin içinde yer aldığı özel okullarda da boş kontenjan için yeni kayıt dönemi 17 Ağustos’ta başlayacak. Puanınız okulların açıkladığı puanları tutarsa kayıt yaptırabileceksiniz.

    İşte nakil işlemleri tarihleri... 
    14 Ağustos 2015 TEOG Boş Kontenjanların Açıklanması
    17 Ağustos 2015-21 Ağustos 2015 Yerleştirmeye Esas Nakil Tercih Başvurularının Alınması
    24 Ağustos 2015 Yerleştirmeye Esas Nakil Sonuçlarının İlanı
    24 Ağustos 2015-28 Ağustos 2015 Yerleştirmeye Esas Nakil Tercih Başvurularının Alınması
    31 Ağustos 2015 Yerleştirmeye Esas Nakil Sonuçlarının İlanı
    31 Ağustos-4 Eylül 2015 Yerleştirmeye Esas Nakil Tercih Başvurularının Alınması
    07 Eylül 2015 Yerleştirmeye Esas Nakil Sonuçlarının İlanı
    07 Eylül 2015-10 Eylül 2015 İl/İlçe Öğrenci Yerleştirme ve Nakil Komisyonlarınca İl/İlçe Sınırları İçerisinde Nakil Tercih Başvuruların Alınması
    11 Eylül 2015 İl/İlçe Öğrenci Yerleştirme ve Nakil Komisyonları Nakil Yerleştirme Sonuçlarının İlanı

    teog nakilleri ne zaman, teog nakil işlemleri, teog nakili nasıl yapılacak, teog nakil başvurusu ne zaman, teog nakilleri, teog nakil basvurusu ne zamani, 2015 lise nakilleri, 2015 teog okul değiştirmek, 2015 nakiller ne zaman, lise değiştirmek, liseyi değiştirmek nasıl yapılır
    • Blogger Comments
    • Facebook Comments
    Item Reviewed: 2015 TEOG LİSE NAKİL İŞLEMLERİ NASIL YAPILIR - TEOG NAKİL BAŞVURUSU NE ZAMAN Rating: 5 Reviewed By: kim kimdir
    Scroll to Top