728x90 AdSpace

  • Latest News

    2015 ÜNİVERSİTE KAYIT TARİHLERİ NE ZAMAN - ÜNİVERSİTE KAYIT İŞLEMLERİ 2015

    2015-universite-kayit-tarihleri-ne-zaman
    2015 ÜNİVERSİTE KAYIT TARİHLERİ NE ZAMAN

    2015 yılı tüm üniversite adayları bilindiği gibi 6 Temmuz ve 16 Temmuz tarihleri arasında puanlarına göre gitmek istedikleri bölümleri ve üniversiteleri yazarak tercih işlemlerini tamamlamışlardır. Uzun bir bekleyişin sonrasında ise tüm öğrenciler ösym tarafından açıklanan LYS tercih sonuçlarını öğrendiler ve kazandıkları üniversite ile bölümleri öğrendiler.

    Bu yıl tercih yapan öğrenci sayısı 1 Milyon 239,761 olarak açıklandı ve bu sayının içerisinden ise toplamda 733.623 kişi üniversitelere lisans veya önlisans programlarına yerleşebildiler. Dün akşam saatlerinde açıklanan LYS sınav sonuçları ile ilgili haberi duyanlar hemen nereyi kazandıklarını öğrenmeye çalıştılar. 

    2015 LYS Yerleştirme Sonuçlarının öğrenilmesinin ardından herkes şimdi ise üniversite kayıtları ne zaman başlayıp ne zaman bitecek ve kayıt işlemleri ne zaman yapılacak gibi bilgileri araştırmaya başladılar. Bizde sizler için bu yazımızda 2015 yılı üniversite kayıt tarihleri ne zaman yapılacak gibi bilgileri derledik. 

    Üniversite Kayıt Tarihleri 2015
    2015-ÖSYS merkezi yerleştirme sonuçları ile bir yükseköğretim programına kayıt hakkı kazanan adayların kayıt işlemleri 3-7 Ağustos 2015'de ilgili üniversiteler tarafından yapılacak. 
    Adayların kayıt için yerleştirildikleri yükseköğretim programının bağlı bulunduğu üniversiteye, belirtilen süre içerisinde başvurmaları gerekiyor. Devlet üniversitelerinde isteyen öğrenciler için elektronik kayıtlar, 28 Temmuz-5 Ağustos 2015 tarihleri arasında yapılacak. 

    KREDİ YURT BAŞVURU TARİHİ>>

    E-DEVLETTEN KAYIT İMKANI 
    Devlet yükseköğretim kurumları, dileyen öğrenciler için e-devlet kapısından kaydolma imkanı sunacak. Elektronik kayıt, öğrenci için zorunlu olmayıp isteğe bağlı olacak. Elektronik kaydı tercih etmeyen veya zorunlu nedenlerle elektronik kaydı yapılamayan öğrenciler, yerleştiği yükseköğretim kurumuna başvuracak. Elektronik kayıt işlemi, 2015-2016 öğretim dönemi için ÖSYM'den temin edilecek yerleşen verisi içerisindeki öğrencileri kapsayacak. ÖSYM yerleşen verisine YÖKSİS üzerinden erişilebilecek. 
    Ek yerleştirme başvuruları 1. kayıtlardan sonra başlayacak. Yani Ağustos ayı içinde ek tercihler alınacak, yerleşenler diğer kazananlar gibi aynı tarihlerde kayıt yapacaklardır. Yerleşen adaylar, e-devlet şifreleri ile https://www.turkiye.gov.tr adresine giriş yaparak Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı bölümünden kayıt işlemleri yapabilecekler.

    üniversite kayıt tarihleri ne zaman, üniversiteye kayıtlar ne zaman başlıyor, 2015 üniversite kayıt tarihleri, 2015 kayıt işleri, üniversite kayıtı ne zaman başlıyor, üniversite kayıtta istenen belgeler neler, 2015 kayıt işlemleri ne zaman, ek yerleştirme kontenjan ne zaman, 
    • Blogger Comments
    • Facebook Comments
    Item Reviewed: 2015 ÜNİVERSİTE KAYIT TARİHLERİ NE ZAMAN - ÜNİVERSİTE KAYIT İŞLEMLERİ 2015 Rating: 5 Reviewed By: kim kimdir
    Scroll to Top