728x90 AdSpace

  • Latest News

    ÇALIŞAN ANNEYE BAKICI PARASI NEREDEN NASIL ALINIR - BAKICI PARASI ALMA ŞARTLARI NELER

    calisan-annelere-bakici-yardimi
    ÇALIŞAN KADINA BAKICI YARDIMI
    gercekismi.blogspot.com'a aittir
    İş hayatında önemli kademelerde başarılar gösteren bayanlar için büyük bir sıkıntı olan bakıcı ve kreş parasına devletten beklenen yardım geldi. Uzun zamandır konuşulan ve beklenen konu olan çalışan anneye bakıcı yardımı yani çocuk yardımı bugün pilot iller olan Antalya, İzmir ve Bursa'da 25 Haziran Perşembe günü saat 10:00 itibari ile internet üzerinden başvurulara başlandı. 

    Türkiye'de çalışan kadına destek için Sosyal Güvenlik Kurumu SGK tarafından 1500 anneye bakıcı yardımı yapılacaktır. Böylelikle 1500 anne ve 1500 bakıcı olmak üzere 3000 kişilik bir grubu kapsamaktadır. 

    İnternet üzerinden alınacak olan başvuruların başlaması ile birlikte tüm çalışan kadınların aradığı ve merak ettiği konu bakıcı yardımı konusu oldu. Peki çocuk yardımı bakıcı parası almak için neler gerekli, bakıcı yardımı kaç para olacak ve kimler bu yardımdan yararlanabilecek ve en önemlisi çalışan kadına bakıcı yardımına başvurmak isteyenler başvuruları nerelerden yapacaklar gibi tüm bilgileri sizler için derledik.

    Çalışan Annelere Bakıcı Yardımı Başvuruları Nereden Yapılacak?
    gercekismi.blogspot.com'a aittir
    Pilot il olan Antalya, İzmir ve Bursa da başlanan Annelere bakıcı yardımı için başvurular www.sgk.gov.tr ve www.evdecocukbakimi.net adresinden başladı ve başvurulur bu şekilde alınmaktadır.

    Çalışan Annelere Bakıcı Yardımına Kimler Başvurabilir?

    Bakıcı yardımına başvuracak olan annelerin başvuru anında 24 aylık veya daha küçük yaşta çocuğunun olması gerekmektedir.

    Çalışan Annelere Yapılacak Olan Bakıcı Yardımında Aranan Şartlar Neler?

    - Öncelikle Anne ve bakıcının aynı illerde ikamet etmesi gerekmektedir.
    - Anne ile bakıcının Türk vatandaşı olması gerekmektedir. 
    Annenin başvuru anında hizmet akdine tabi işçi olarak sigortalı çalışıyor olması gerekmektedir.
    Başvuru anında annenin 24 aylık veya daha küçük yaşta çocuğunun olması gerekmektedir. 
    - Annenin en fazla asgari ücretin brüt tutarının iki katına kadar (01.01.2015 - 30.06.2015 arası 2.403,00 TL, 01.07.2015 - 31.12.2015 arası 2.547,00 TL) brüt gelir sahibi olması gerekmektedir. 
    - Anne ve çocuk bakıcısı arasında birinci derece akrabalık ilişkisi olmaması gerekmektedir. 
    - Annenin proje kapsamında çocuk bakıcısı olarak beyan edilmiş olmaması gerekir.
    - Çocuk bakıcısının en az ilkokul mezunu olması gerekmektedir.
    gercekismi.blogspot.com'a aittir
    çalışan annelere para yardımı kaç para, çalışan annelere bakıcı yardımı, çalışan kadına bakıcı yardımı kaç para, çalışan kadın için bakıcı yardımı ne kadar, kimler bakıcı yardımı alabilir, bakıcı yardımı alma şartları, bakıcı yardımı 2015, sgk bakici yardimi, bakici yardimi kac para, bakıcı yardımı nerden nasıl alınacak, bakıcı yardımı başvuruları nereye yapılıyor, bakıcı yardımı alma şartları,
    • Blogger Comments
    • Facebook Comments
    Item Reviewed: ÇALIŞAN ANNEYE BAKICI PARASI NEREDEN NASIL ALINIR - BAKICI PARASI ALMA ŞARTLARI NELER Rating: 5 Reviewed By: kim kimdir
    Scroll to Top