728x90 AdSpace

  • Latest News

    Nisan Ayı ile Birlikte Dizilerde Son Durum

    Televizyonların sezon sonu yaklaşırken bir çok dizinin bittiğine şahit olduk. Bu hafta bu furyaya Kara Kutu Dizisi de eklendi. Kara Kutu Dizisi Bitti mi? Evet Pana Film imzalı yapımda bu hafta sona erdi ve reytinglere yenik düştü.

    Pazartesi akşamlarının gediklisi Karadayı dizisi de ilk üçteki yeri garanti gibi . Hep zirvede olan yapım Paramparça dizisinin gelişi ile gerilese de sadık izleyicisi sayesinde yinede popülerliğini yitirmedi. Pazartesi akşamları bu üç yapımın rekabeti ile geçiliyor Karadayı , Paramparça ve Survivor  bu üç yapımı zorlayacak bir yapım çıkacağını şimdilik düşünmüyoruz ama bu sene Karadayı Final yapacağı için onun yerini dolduracak bir yapımı önümüzdeki sene görmemiz muhtemel.
    Diziler

    Salı günleri ise parsellenmiş durumda ve 3 yapım arasına girmek neredeyse imkansız. Haftada 5 gün yayınlanan Survivor burada da birinciliği kimseye vermiyor ve onu Aşk Yeniden izliyor. Pastadan pay alan bir diğer yapım ise Kaderimin Yazıldığı Gün oldu. Buraya giren diziler de tutunamadı. Pana Film imzalı Kara Kutu ve çok şey beklenen yapımlardan birisi olan Racon :  Ailem için rekabette eridi gitti. Bu sene bu şekilde devam edecektir. Aşk Yeniden ve Kaderimin Yazıldığı Gün devam edecek yapımlar arasında ve seneye de onları ekranda göreceğiz.

    Çarşamba akşamları ise geçen senenin iddialı yapımı olan Kara Para Aşk düşüşü sürüyor ve zaten bu sezon final yapacak. Güzel Köylü iyi başladığı ve zirvede getirdiği yarışı az da olsa kaybetmiş gözüküyor ama yinede izleyici bu yapımı tercih etmeyi sürdürüyor. Geçen senenin tarihi dizisi Muhteşem Yüzyıl'ın boşluğunu ise Diriliş Ertuğrul doldurmuş gözüküyor. Reytinglerde durumu hiçte fena değil ve bu uzun hikaye seneye de devam edecek gibi gözüküyor. Poyraz Karayel ise ilk aldığı rüzgarı biraz yitirmiş gözüküyor .

    Perşembe akşamlarının vazgeçilmezi ise Kurtlar Vadisi Pusu olmayı sürdürüyor. Seneye de devam edecektir zira kimse altın yumurtlayan tavuğu kesmez. Kadın izleyici için ise Bedel Dizisi iyi bir alternatif oldu. Aşk hikayesini severler için ise Asla Vazgeçmem Dizisi iyi bir alternatif oldu diyebiliriz. Bu dizinin hızlı yükselişi devam ediyor. İlk başladığında rüzgarı arkasına alan Maral: En Güzel Hikayem ise yerini korudu ve kendine iyi bir kitle oluşturdu. TV8 handikabına rağmen iyi bir grafik çiziyor.

    Cuma günleri ise Karagül yerinden inmiyor. İki sezondur harikalar yaratan dizi şuan için reyting listesinin zirvesinde ve bunu sürdürecek gibi gözüküyor. Kara Ekmek ise yükselişte . Özlem Yılmaz sonunda turnayı gözünden vurdu. Hep biten yapımlar ile hatırladığımız oyuncu nihayet iyi bir iş çıkardı. Oynadığı karakter ile de kendini buldu. Medcezir ise düşüşü sürüyor ve sonu hiç parlak gözükmüyor. Yılların eskitemediği yapım Arka Sokaklar ise gelecek sezonda ekranlarda olacak. Çekimlerini çok beğendiğim Milat ise siyasi bir yapım  olarak görüldüğü için istediği başarıyı şuan için yakalayamadı. Ama çekim kalitesi olsun hikayesi olsun son derece üst düzey bir yapım olduğunu da belirtelim ve izlemenizi tavsiye ederim.
    Tam bir karmaşanın yaşandığı gün ise Cumartesi günü oldu. Burada bir birinden değerli yapımlar var. Burada da Survior üstünlüğünü görmek mümkün. Bu yapımı ise daha çok genç izleyicinin takip ettiği yapımlar izliyor. Kertenkele dizisi gecenin üst sıralarında kendine yer bulan yapımlardan onu ise Güllerin Savaşı ve Kiraz Mevsimi izliyor. Beyaz Yalan da bu gün yayınlanmaya başladı ama işi gerçekten çok zor.

    Recep Çetinkaya

    Facebook: http://www.facebook.com/recet
    Twitter: http://twitter.com/recetx
    Quup: http://quup.com/recet
    • Blogger Comments
    • Facebook Comments
    Item Reviewed: Nisan Ayı ile Birlikte Dizilerde Son Durum Rating: 5 Reviewed By: kim kimdir
    Scroll to Top